De voorbije activiteiten kan je bekijken in het archief en in het fotoalbum.


Onderstaande activiteiten en data zijn reeds vastgesteld; kijk regelmatig op de site voor aanvullingen en nadere informatie. Uw vragen kunnen gesteld worden via een mailbericht naar scc@zeelandnet.nl


Dag van het ambacht

eindwerk Nellie vilt

Nelly Verplanke demonstreert de mogelijkheden wat het ambacht Vilt te bieden heeft.

Datum: zaterdag 27 oktober en zondag 28 oktober 2018

Locatie: Prinsestraat 23 Cadzand Zwingebouw

Tijd: 10.00 uur - 18.00 uur


Persbericht : Week van het Maken

Week van het Maken

Het volledige persbericht kan je hier downloaden in PDF-formaat.


Programma Maakdagen en Studio Route bekend

De Week van het Maken van 20 tot 28 oktober 2018 is het grootste maakevenement van Nederland. Samen met tal van instellingen, maker-designers en ambachtsmensen brengt Crafts Council Nederland de kracht van het maken onder de aandacht. Tijdens deze week kan op veel plaatsen in het land worden gemaakt en geleerd. Zowel traditionele technieken als nieuwe toepassingen staan in de spotlight.

Bekijk nu het volledig programma van de Week van het Maken online.

Maakdagen in musea en bibliotheken 20 - 28 oktober
Alles om ons heen, zelfs alles wat we aan hebben, is gemaakt. Van hout, klei, textiel, metaal, draad, riet, glas, wol… elk product is ooit door mensenhanden tot stand gebracht. Bibliotheken en musea met hun collecties zijn hiervoor een bron van informatie, en daarom een prachtige plek om te maken en te leren. Tijdens de maakdagen zijn er bijzondere activiteiten. Bezoek bijvoorbeeld het FamilieFest in Het Nieuwe Instituut, leer zeilmaken in het Zuiderzeemuseum of werk met papier in de Bibliotheek Utrecht en Bibliotheek Den Bosch.

Landelijke Studio Route 27&28 oktober
Werkplaatsen en studio’s van Leeuwarden tot Maastricht openen tijdens de Studio Route hun deuren om bezoekers kennis te laten maken met creatieve ambachten en specialistische technieken. Voor zowel jong als oud is er veel te doen. Bezoek tijdens dit weekend het atelier van behangmakers Snijder&Co, maak je eigen marmeren sculptuur bij de Marmerman of leer glas-in-lood technieken bij Het Werkgebouw.

Bekijk hier het volledige programma

Studio Route en Maakdagen
Onderdeel van de Week van het Maken
20 - 28 oktober 2018
door heel Nederland
www.craftscouncil.nl


Crafts Council Nederland

CCNL (2013) is het overkoepelende platform voor het hedendaagse creatieve ambacht. Het is de plek waar kennis overgedragen en geactualiseerd wordt. De plek waar design, kunst, mode, erfgoed en vakmanschap samenkomen. Crafts Council Nederland werkt nauw samen met alle spelers uit het Crafts Domein. Als onderzoeker. Als initiatiefnemer. Als gids. Als conceptontwikkelaar. Als aanjager. Als verbinder.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Amanda Pinatih, 06-27168119, amanda@craftscouncil.nl

 

 

 


Website van de Stichting Cadzand Cultureel | Deze site is gemaakt met Webklik.nl